Pereti cortina

O modalitate facila de a „imbraca” o cladire

Sunt constructii articulate, proiectate sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii, evitand in acest fel riscuri cauzate de calamitati naturale precum seismele. Acestea sunt alcatuite astfel incat sa permita adaptarea lor, in limite destul de largi, atat la diverse tipuri de constructii, cat si la diverse conditii de mediu climatic.

PERETII CORTINA executati de PANDOOR sunt disponibili in toata gama de culori RAL. Pot fi combinati cu placari de material compozit – de tip BOND – ce confera un aspect modern, suprafete perfect plane si usor de intretinut.

STICLA pentru peretii cortina este un element esential de design si functionalitate a oricarei cladiri.

Fiecare tip de sticla are o solutie care satisface fiecare necesitate, fie izolarea termica, reducerea zgomotului, controlul solar, usurinta întretinerii, securitatea sau pur si simplu aspectul.

 

Perete Cortina Standard
Profile vizibile atat pe orizontala cat si pe verticala
Perete Cortina Standard
STANDARD

Profile vizibile din interior si exterior, atat pe orizontala cat si pe verticala . Latimea vizibila este de 50 mm sau 60 mm. In cazul acestui tip de sistem geamul folosit are de la 6 mm pana la 50 mm grosime, fiind etansat cu garnituri EPDM. Perete cortina standard are patru posibilitati diferite de profile de mascare: standard (3 marimi), rotunjite, eliptice, plate la care sunt vizi bile suruburile. Acest tip de perete cortina da posibilitatea realizarii unor structuri tridimensionale foarte complexe.

Perete Cortina Semistructurali
Profile vizibila doar pe orizontala sau verticala
Perete Cortina Semistructurali
SEMISTRUCTURALI
Profilele sunt vizibile in exterior pe orizontala sau pe verticala
Latimea vizibila este orizontal de 50 mm si vertical o garnitura ingusta neagra sau invers. Sistemul este termoizolant prin intermediul compartimentelor de aer si a geamului cu o grosime de la 22 mm pana la 40 mm cu garnituri EPDM.
Perete Cortina Structurali
Profilele nu sunt vizibile
Perete Cortina Structurali
STRUCTURALI
Profilele nu sunt vizibile in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama realizata din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural. Geamul variaza de la 6 mm la 8 mm si de la 24 la 27 mm grosime. Deschiderile la acest tip de perete cortina sunt: ferestre basculante la partea inferioara cu deschidere spre exterior.
Geamul termoizolant pentru Pereti Cortina
Sticla sigura
Geamul termoizolant pentru Pereti Cortina
Geam termoizolant pentru ferestre, fatade continue, pereti cortina, vitraje interioare si exterioare
Geamul izolant este realizat din doua sau mai multe foi de sticla care formeaza camere ermetic inchise in care se afla aer sau gaz inert, unite prin baghete distantoare indoite mecanic (umplute cu o substanta de uscare) si sigilate in doua etape: cu butil si poliuretan dublu-component.

Prin utilizarea geamului termoizolant se pot obtine numeroare avantaje:
• diminuarea costurilor de intretinere (sisteme de incalzire, aer conditionat)
• eliminarea aproape integrala a zonelor reci din vecinatatea ferestrelor
• iarna: aport mare de lumina solara si de caldura prin sistemul vitrat
• vara: protectie inalta la patrunderea caldurii din exterior spre interior

Standardul european porneste de la un geam izolant din doua foi de sticla float clar cu o grosime de cate 4 mm si o camera de 16 mm umpluta cu argon, avand o valoare U de 1,2 W/mpK si o valoare a atenuarii fonice de Rw=32dB.
Geam parasolar – geam izolant avand una sau doua foi de sticla colorata in masa – bronz, verde, gri - sau reflectiva (metalizata auriu, argintiu, bronz) => costuri reduse de climatizare in timpul verii pentru suprafetele mari vitrate. Se va efectua un studiu de stres termic pentru a determina necesitatea securizarii sau calirii uneia sau ambelor foi de sticla pentru minimalizarea riscului de spargere.

Geam de control caloric pentru Pereti Cortina
Caldura pe timp de iarna si racoare pe timp de vara
Geam de control caloric pentru Pereti Cortina
Geam de control caloric – geam dublu sau multiplu izolant din sticla neutrala cu emisivitate joasa (LowE) umplut cu gaze nobile (Argon, Xenon), cu un raport optim intre coeficientul de transfer termic (valoare U) si transmisia de energie (valoare g).
-cu cat este mai scazuta valoarea U, cu atat este mai mica pierderea de caldura
-cu cat este mai mica valoarea U, cu atat mai buna este izolarea termica
-cu cat este mai buna fereastra, cu atat se pierd mai putini bani

Geam de control acustic - geam izolant de atenuare fonica
- camera interioara marita
- structura asimetrica (grosimi diferite exterior/interior)
- gaze speciale in interior
- foi laminate standard / foi laminate cu PVB acustic

Geam multifunctional - un geam cu multiple proprietati
- protectie calorica
- protectie solara
- siguranta
- protectie fonica
- functionalitate estetica (desen, culoare)